reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žlebské dvojctihodné koláče

Koláče

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 400 ml mléka
  • 240 g krupicového cukru
  • 240 g másla
  • 6 žloutků
  • 2 kostky droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • vejce na potření

Švestková povidla

Tvarohová náplň

  • 750 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • krupicový cukr
  • rozinky
  • citronová kůra

Drobenka

  • 140 g polohrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g másla

Do vlažného mléka vsypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a zaprášíme moukou. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vyběhnout kvásek.

Do mísy s moukou přidáme 6 žloutků, rozehřáté máslo, špetku soli, citronovou kůru, kvásek a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na vařečku ani na mísu. Zakryté utěrkou necháme hodinu kynout.

Z vykynutého těsta odtrháváme stejné porce, tvarujeme placičky a plníme lžičkou povidel, dobře zabalíme, pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme důlek, celý koláček potřeme rozkvedlaným vejcem, plníme tvarohem a posypeme drobenkou.

Pečme dozlatova při 170 °C asi 45 minut.

Zdroj: Žlebské dvojctihodné koláče; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1413-zlebske-dvojctihodne-kolace/ [On-line 13.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.