- vepřové kotlety bez kosti 4 ks
- menší hlávka zelí 1 ks
- slanina, nakrájená na kostičky 100 g
- máslo 1 lžička
- extra panenský olivový olej
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Bazalkové pesto
- česnek 4 stroužky
- čerstvě nastrouhaný parmezán 1 šálek
- čerstvá bazalka 1 hrst lístků
- extra panenský olivový olej 200 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
Nejprve si připravte maso. Kotletky očistěte a dejte do misky. Přidejte rozmarýn a zakapejte olivovým olejem. Misku přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.
Mezitím se pusťte do přípravy zelí. Omyté zelí nakrájejte na nudličky a krátce spařte v osolené vodě. Vyndejte ho a ihned zchlaďte, aby zůstalo křehké.
Připravte si pesto. V hmoždíři společně roztlučte nebo za pomoci kuchyňského robota promixujte česnek, přidejte sůl, bazalku a parmazán. Na závěr přidejte olivový olej a dochuťte dle chuti.
Osolené a opepřené kotletky opečte na pánvi.
V menším kastrůlku opečte slaninu, přidejte spařené zelí a prohřejte. Odstavte z plotny a vmíchejte připravené pesto.
Kotletky se zelím naservírujte na talíře a ihned podávejte.
Poslední tip, trik či komentář