reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vysoklý roštěnec s omáčkou Béarnaise

4 porce

  • 800 g vyzrálého vysokého roštěnce
  • drcený černý pepř
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • sůl

Steaky okořeníme čerstvě drceným černým pepřem, lehce pokapeme olejem. Spolu se snítkou tymiánu opékáme z každé strany 2 minuty, abychom získali stupeň propečení rare (platí pro roštěnou), 3-4 minuty medium. Solíme až na závěr, nejlépe šupinkovou solí, přeléváme omáčkou Béarnaise, doplníme například bramborovými domácími chipsy.

omáčka Béarnaise

  • 2 žloutky
  • 50 ml hovězího vývaru
  • šťáva z ½ citron
  • ¼ šalotky
  • mletý bílý nebo zelený pepř
  • špetka soli
  • pár kapek estragonového octa
  • snítka čerstvého estragonu
  • 200 g přepuštěného másla

Všechny suroviny kromě másla smícháme, nad vodní lázní šleháme, postupně přiléváme přepuštěné máslo, až se nám vytvoří omáčková konzistence.

Zdroj: Vysoklý roštěnec s omáčkou Béarnaise; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1489-vysokly-rostenec-s-omackou-bearnaise/ [On-line 04.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.