reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Záhořský závin (zagorski strukli)

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 0,5 dl slunečnicového oleje
  • cca 2 dl teplé vody

Náplň

  • 500 g tučného měkkého tvarohu
  • sůl
  • 1 vejce
  • 6 lžic zakysané smetany
  •  2,5 dl zakysané smetany na zalití

Z mouky, soli, vejce, oleje a teplé vody vymícháme v míse pomocí ruky těsto. Poté ho přendáme na stůl a zpracujeme měkké vláčné těsto, které vložíme do olejem vymazané mísy. Olejem potřeme těsto i svrchu a necháme přikryté utěrkou půl hodiny odležet.

Na stůl rozprostřeme plátno či starý ubrus, pomoučíme ho a těsto na něm rozválíme. Poté těsto pomocí rukou vytahujeme do velkého plátu. Na kraj těsta poklademe tvarohovou náplň, kterou jsme si připravili smícháním tvarohu, soli, vejce a zakysané smetany.

Pomocí ubrusu zarolujeme dlouhý závin, který nejprve pomocí hřbetu ruky rozdělíme na cca 15cm kusy, poté nakrájíme a natěsno naskládáme do pekáčku vymaštěného slunečnicovým olejem.

Strukli pokryjeme zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.

Zdroj: Záhořský závin (zagorski strukli); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1265-zahorsky-zavin-zagorski-strukli/ [On-line 01.06.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.