reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Mazanec – těsto z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárnyMazanec z domácí pekárny
Suroviny

  • 250 ml mléka (možno i ovesné, rýžové)
  • 1 žloutek
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička pravé vanilky
  • špetka soli
  • citrónová kůra z 1 bio citrónu nebo 1 lžička sušené citrónové kůry (pokud možno také
  • BIO…rozdíl je znát)
  • 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
  • po zvukovém signálu přidáme mandle a brusinky (rozinky, nakrájené sušené meruňky, švestky atd.)


Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, těsto se vůbec nelepí není potřeba podsypávat. Rozdělíme ho na 2 díly a vytvarujeme bochánky.

Dáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout minimálně 45 minut pod utěrkou. Poté pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.

Mazanec z domácí pekárnyMazanec z domácí pekárny

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.