Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g mletého hovězího masa,
2 lžíce oleje nebo sádla,
1 středně velká cibule,
2 stroužky česneku,
300 ml passaty (rajčatového pyré),
50 ml červeného,
dezertního vína (například portského, ale postačí i běžné červené víno),
½ lžičky soli
Do rozpálené pánve s olejem dáme nakrájenou cibulku a česnek. Necháme změknout a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a dusíme 5 až 10 minut. Pak přilijeme červené víno. Necháme ho odpařit. Přidáme protlak a dusíme minimálně 20 minut.
Boloňskou omáčku podáváme se špagetami nebo použijeme na přípravu lasagní.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zakladni-bolonska-omacka-5-11-2009.html
Poslední tip, trik či komentář