reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Základní boloňská omáčka

 

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g mletého hovězího masa,
    2 lžíce oleje nebo sádla,
    1 středně velká cibule,
    2 stroužky česneku,
    300 ml passaty (rajčatového pyré),
    50 ml červeného,
    dezertního vína (například portského, ale postačí i běžné červené víno),
    ½ lžičky soli

Do rozpálené pánve s olejem dáme nakrájenou cibulku a česnek. Necháme změknout a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a dusíme 5 až 10 minut. Pak přilijeme červené víno. Necháme ho odpařit. Přidáme protlak a dusíme minimálně 20 minut.

Boloňskou omáčku podáváme se špagetami nebo použijeme na přípravu lasagní.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zakladni-bolonska-omacka-5-11-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.