Ingredience
- 3 vejce
- 2 lžíce smetany
- Kostička másla
- Sůl
- Pepř
- 30 g sýra
Vejce vyklepneme do misky a necháme je chvilku ohřát v pokojové teplotě. Nastrouháme si sýr. Potom do vajec vlijeme smetanu, osolíme a opepříme. Vejce se smetanou lehce našleháme vidličkou a přidáme do nich sýr. Na pánvi si rozpustíme máslo, které omeletě dodá máslovou chuť, ale můžeme použít i olej. Pánev nesmí být horká ani moc, ani málo.
Poté do pánve vlijeme našlehaná vejce. Pánví zakroužíme, aby se rozlila po celé její ploše. Pečeme na mírném ohni. Omeleta by měla být zespodu upečená do lehce zlatova, ale na povrchu by měla zůstat krémová. Omeletu krásně zabalíme – názorně vám to ukážeme na videu. Omeletu sesuneme na talíř spoji dolů.
Když chcete mít omeletu nadýchanější, natrhávejte ji a shrnujte ze stran do středu.
Zdroj: Základní omeleta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1682-zakladni-omeleta/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář