reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampionový jemný krém s bagetou

  • žampiony 250 g
  • ořech másla 1 kus
  • mouka 2 lžíce
  • cibule 1 kus
  • houbový/drůbeží bujon 1 kostka
  • smetana na vaření 250 ml
  • pepř celý i sypký 1 špetka
  • kmín 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • zelená petrželka 1 hrst
  • zakysaná smetana 1 kus
  • velká bageta 1 kus

 

 

Na dně hrnce si necháme rozpustit máslo, na kterém opražíme cibulku, zasypeme ji moukou, opražíme a jíšku opatrně zalijeme vodou – stále mícháme. Potom přidáme očištěné pokrájené žampiony, polévku osolíme, opepříme, přidáme kmín a houby necháme uvařit doměkka. Když máme žampiony měkké, tak polévku rozmixujeme a přidáme smetanu, možná i instantní jíšku, jestli je řídká. V tom případě ještě povaříme. Podáváme s nakrájenou petrželkou a nakrájenou bagetou, kdo chce, může si ještě přidat zakysanou smetanu.

Zdroj: Žampionový jemný krém s bagetou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-jemny-krem [On-line 14.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.