Ingredience
- hnědé žampiony 1 balení
- cibule 1 kus
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana na vaření 3 lžíce
- zakysaná smetana 1 kus
- čtvrt lžičky bílého mletého pepře 1 dávka
- zelená petrželka 1 snítka
- houbové koření 1 lžíce
- sůl 1 špetka
1. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a lehce orestujeme. Za stálého míchání pomalu přiléváme studenou vodu.
2. Přidáme nadrobno pokrájené žampiony, které asi deset minut dusíme. Ochutíme solí a pepřem, můžeme přidat i houbové koření.
3. Takto připravenou polévku rozmixujeme na konzistenci krému. Vrátíme na sporák a zjemníme smetanou. Podle potřeby dochutíme či naředíme. Krém ozdobíme lžící zakysané smetany a posekanou petrželkou.
Zdroj: Žampionový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-krem-1 [On-line 06.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář