reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampionový krém

Ingredience

  • hnědé žampiony 1 balení
  • cibule 1 kus
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • smetana na vaření 3 lžíce
  • zakysaná smetana 1 kus
  • čtvrt lžičky bílého mletého pepře 1 dávka
  • zelená petrželka 1 snítka
  • houbové koření 1 lžíce
  • sůl 1 špetka

1. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a lehce orestujeme. Za stálého míchání pomalu přiléváme studenou vodu.

2. Přidáme nadrobno pokrájené žampiony, které asi deset minut dusíme. Ochutíme solí a pepřem, můžeme přidat i houbové koření.

3. Takto připravenou polévku rozmixujeme na konzistenci krému. Vrátíme na sporák a zjemníme smetanou. Podle potřeby dochutíme či naředíme. Krém ozdobíme lžící zakysané smetany a posekanou petrželkou.

Zdroj: Žampionový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-krem-1 [On-line 06.10.2013]

 

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.