Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- Hrst stříbrné baby cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml bílého suchého vína
- 1 citron
- Kapka vinného octa
- Snítka tymiánu
- 3 ks hřebíčku
- Špetka šafránu
- 300 g baby žampionů
- Sůl
- Pepř
- Petržel
Na kolečka nakrájíme česnek, nasekáme petržel nasekáme a vymačkáme šťávu z citronu. Rozehřejeme si olivový olej a začneme na něm restovat česnek a nakládané cibulky. Přidáme rajčatový protlak, který trochu osmažíme. Poté přidáme šafrán, zakápneme octem a zalijeme vínem. Dále přidáme hřebíček a celou snítku tymiánu, kterou pak vyndáme. Osolíme, opepříme. stáhneme teplotu a 20 až 30 minut provaříme. Pak přidáme žampiony s nasekanou petrželí a zakápneme citrónovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut.
Zdroj: Žampiony ála grecque; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2177-zampiony-ala-grecque/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář