reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Žampiony ála grecque

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • Hrst stříbrné baby cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 citron
  • Kapka vinného octa
  • Snítka tymiánu
  • 3 ks hřebíčku
  • Špetka šafránu
  • 300 g baby žampionů
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel

Na kolečka nakrájíme česnek, nasekáme petržel nasekáme a vymačkáme šťávu z citronu. Rozehřejeme si olivový olej a začneme na něm restovat česnek a nakládané cibulky. Přidáme rajčatový protlak, který trochu osmažíme. Poté přidáme šafrán, zakápneme octem a zalijeme vínem. Dále přidáme hřebíček a celou snítku tymiánu, kterou pak vyndáme. Osolíme, opepříme. stáhneme teplotu a 20 až 30 minut provaříme. Pak přidáme žampiony s nasekanou petrželí a zakápneme citrónovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut.

Zdroj: Žampiony ála grecque; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2177-zampiony-ala-grecque/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.