reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená brambora s nádivkou, dipy ze zakysané smetany, lehký salátek

  • středně velké brambory 5 kusů
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • šunka 100 g
  • strouhaný sýr 100 g
  • tavený sýr dle chuti
  • 1 bylinková lučina

Omáčky

  • 2 zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • půl pokrájená červená kapie
  • 1 jarní cibulka

Salátek

  • mozarella
  • ledový salát
  • rajčata 4 kusy
  • olivový olej 1 lžíce
  • koření – italské salátové bylinky
  • citron nebo trochu vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed. Tuto hmotu dáme do misky a přidáme nakrájenou šunku, sýr, lučinu a vše důkladně vidličkou rozmačkáme, osolíme a opepříme, můžeme i opaprikovat, promícháme. Brambory naplníme a dáme na pekáč vyložený alobalem a pečeme dozlatova asi 10 minut při 200 stupních. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem.

Umícháme oba smetanové dipy k bramboře. Jeden je s rozdrceným česnekem a druhý s pokrájenou paprikou – kapií a cibulkou.

Zeleninový salát promícháme s olejovo-citronovou zálivkou a podáváme k dipům a plněným bramborám.

Zdroj: Zapečená brambora s nádivkou…; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecena-brambora-s-nadivkou [On-line 7.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.