Ingredience
- Gorgonzola
- 2 červené čekanky
- Máslo
- Mléko
- Parmezán
Na palačinky:
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- 50 ml rumu
- 350 g hladké mouky
- Sůl
- Olej
V míse smícháme 2 vejce, mléko, mouku a trochu rumu a začneme opékat palačinky. Čekanku nakrájíme a orestujeme na rozpuštěném másle. V zahřátém mléce rozpustíme gorgonzolu a vlijeme k orestované čekance. Směsí naplníme palačinky, které přendáme do pekáčku a ozdobíme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Zdroj: Zapečená palačinka s čekankou a gorgonzolou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2442-zapecena-palacinka-s-cekankou-a-gorgonzolou/ [On-line 12.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář