Ingredience
- 300 g růžičkové kapusty
- 300 g uzeného masa
- 800 g brambor vařených ve slupce
- 200 g tvrdého sýra
- 3–4 stroužky česneku
- ½ l smetany na vaření
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Olej
- Máslo
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté nakrájíme maso na kostičky a orestujeme ho s drceným kmínem. Růžičkovou kapustu zbavíme košťálků a rozkrojíme na půl. Nastrouháme sýr. Smetanu dochutíme česnekem, solí a pepřem. Zapékací misku vymažeme máslem a poté v ní vyskládáme brambory, maso, kapustu a sýr. Přelijeme smetanou. Následně osolíme a zopakujeme vrstvu masa, brambor, sýru a masa. Dáme do trouby a pečeme 25 až 30 minut při 180 stupních.
Zdroj: Zapečená růžičková kapusta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2113-zapecena-ruzickova-kapusta/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář