reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená růžičková kapusta

Ingredience

  • 300 g růžičkové kapusty
  • 300 g uzeného masa
  • 800 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3–4 stroužky česneku
  • ½ l smetany na vaření
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Olej
  • Máslo

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté nakrájíme maso na kostičky a orestujeme ho s drceným kmínem. Růžičkovou kapustu zbavíme košťálků a rozkrojíme na půl. Nastrouháme sýr. Smetanu dochutíme česnekem, solí a pepřem. Zapékací misku vymažeme máslem a poté v ní vyskládáme brambory, maso, kapustu a sýr. Přelijeme smetanou. Následně osolíme a zopakujeme vrstvu masa, brambor, sýru a masa. Dáme do trouby a pečeme 25 až 30 minut při 180 stupních.

Zdroj: Zapečená růžičková kapusta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2113-zapecena-ruzickova-kapusta/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.