Ingredience
- 600 g bílé ryby bez kůže
- Sůl
- Strouhanka (orestovaná na másle)
- Máslo na vymazání formy
Na bešamel:
- 3 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l mléka
- 3 vejce
- Sůl
- Muškátový oříšek
Na kaši:
- 500 g brambor
- Sůl
- 4 lžíce másla
- 1 dl smetany
- 4 žloutky
- 4 lžíce parmezánu
V rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme studené mléko a vytvoříme bešamel. Dále přistrouhneme muškátový oříšek.
Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme k nim žloutky a parmezán. Kaši nadávkujeme kolem dokola pekáčku. Do středu dáme kousky osolené a opepřené ryby, kterou přelijeme bešamelem. Závěrem bešamel posypeme orestovanou strouhankou. Pečeme 15 až 20 minut na 190 stupňů.
Zdroj: Zapečená ryba s bramborovou kaší; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2449-zapecena-ryba-s-bramborovou-kasi/ [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář