reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená ryba s bramborovou kaší

Ingredience

  • 600 g bílé ryby bez kůže
  • Sůl
  • Strouhanka (orestovaná na másle)
  • Máslo na vymazání formy

Na bešamel:

  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l mléka
  • 3 vejce
  • Sůl
  • Muškátový oříšek

Na kaši:

  • 500 g brambor
  • Sůl
  • 4 lžíce másla
  • 1 dl smetany
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce parmezánu

V rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme studené mléko a vytvoříme bešamel. Dále přistrouhneme muškátový oříšek.

Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme k nim žloutky a parmezán. Kaši nadávkujeme kolem dokola pekáčku. Do středu dáme kousky osolené a opepřené ryby, kterou přelijeme bešamelem. Závěrem bešamel posypeme orestovanou strouhankou. Pečeme 15 až 20 minut na 190 stupňů.

Zdroj: Zapečená ryba s bramborovou kaší; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2449-zapecena-ryba-s-bramborovou-kasi/ [On-line 14.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.