Ingredience
- 1,5 kg brambor
- Česnek
- 1 středně velká cibule
- 6 lžic olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 svazek bazalky
- Parmezán
Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak cibuli. Nastrouháme si parmazán. Rajčatovou omáčku dáme na dno kastrolu a přidáme trochu vody. Začneme skládat brambory, na ně dáme vrstvu sýru, sůl a oregáno. Pokračujeme další vrstvou rajčatové omáčky, na kterou dáme rozmačkaný česnek. Poté vrstvíme brambory, parmezán a oregano. Přidáme vodu, olivový olej a 15 minut povaříme. Poté pečeme 15 až 20 minut na 180 °C.
Zdroj: Zapečené brambory s rajčatovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1984-zapecene-brambory-s-rajcatovou-omackou/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář