- 6 – 10 velkých brambor
1 zakysaná smetana
Bylinky dle obliby a dostupnosti – medvědí česnek, pažitka, petržel, kopřivy…
sůl, pepř
Brambory ve slupce vcelku uvaříme. Necháme vychladnout. Pak seřízneme špičky brambory z obou stran, asi 1cm, a brambory vydlabeme. Vnitřek brambor smícháme se zakysanou smatanou bilinkami a dochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i strouhyný sýr. Brambory zpátky naplníme připravenou směsí a zapečeme v troubě dozlatova – 15 minut při teplotě cca 180 st.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/408-zapecene-brambory-se-zakysanou-smetanou-a-bylinkami/
Poslední tip, trik či komentář