reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené brambory se zelím

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 300 g cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 500 g kysaného zelí
  • 125 ml bílého vína
  • 1 lžíci cukru
  • 3 bobkové listy
  • 500 g mletého masa (vepřově a hovězí)
  • špetku čerstvě drceného pepře, sůl
  • 500 g vařených brambor
  • 2 barevné papriky
  • 1 pórek
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra

Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrole rozpálíme dvě lžíce oleje a kostičky cibule na něm necháme zesklovatět. Přidáme pokrájené zelí, bílé víno, lžíci cukru, bobkové listy a dusíme přibližně 5 minut.

Na pánvi rozpálíme další dvě lžíce oleje, vložíme mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem podle chuti. Opékáme za stálého míchání asi 10 minut, aby se maso neslepilo.

Zapékací mísu vymažeme máslem a přendáme do ní připravené zelí. Na ně navrstvíme opečené maso a přikryjeme na plátky nakrájenými vařenými bramborami. Povrch posypeme na nudličky nakrájenou paprikou a pórkem.Zakapeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 25 minut při teplotě 180 °C.

Doba přípravy asi 50 minut.
1 porce kolem 3455 kJ/825 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.