- 2 kedlubny
- 200 g uzeného masa
- ½ hrnku hrášku
- 4 brambory
- 9 stroužků česneku
- šťávu z 1 citrónu
- 1 lžíci cukru
- 2 lžíce másla
- 5 lžic strouhanky
- sůl
- pepř
Bylinková omáčka
- petrželka
- kopr
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- šťáva z 1/2 citrónu
- špetka cukru
- bílý jogurt
- sůl
- pepř
Uzené maso nakrájíme na kostky a dáme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme brambory a kedlubny posekané v tyčovém mixeru, osolíme, osladíme a přilijeme šťávu z citrónu. Přiklopíme a 10 minut vaříme.
Na pánvi roztopíme máslo, přidáme drcený česnek, strouhanku a orestujeme. Hrnec scedíme, suroviny dáme do mísy vymazané máslem, posypeme hráškem a opraženou strouhankou. Pečeme v troubě 15 – 20 min na 200 °C.
Bylinky a ostatní přísady vyšleháme v tyčovém mixeru.
Zdroj: V hlavní roli zelenina a ovoce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/nove-babicovy-dobroty-v-halvni-roli-zelenina-a-ovoce.htmll [On-line 16.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář