reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené kedlubny s uzeným masem

  • 2 kedlubny
  • 200 g uzeného masa
  • ½ hrnku hrášku
  • 4 brambory
  • 9 stroužků česneku
  • šťávu z 1 citrónu
  • 1 lžíci cukru
  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic strouhanky
  • sůl
  • pepř

Bylinková omáčka

  • petrželka
  • kopr
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • špetka cukru
  • bílý jogurt
  • sůl
  • pepř

Uzené maso nakrájíme na kostky a dáme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme brambory a kedlubny posekané v tyčovém mixeru, osolíme, osladíme a přilijeme šťávu z citrónu. Přiklopíme a 10 minut vaříme.

Na pánvi roztopíme máslo, přidáme drcený česnek, strouhanku a orestujeme. Hrnec scedíme, suroviny dáme do mísy vymazané máslem, posypeme hráškem a opraženou strouhankou. Pečeme v troubě 15 – 20 min na 200 °C.

Bylinky a ostatní přísady vyšleháme v tyčovém mixeru.

Zdroj: V hlavní roli zelenina a ovoce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/nove-babicovy-dobroty-v-halvni-roli-zelenina-a-ovoce.htmll [On-line 16.11.2013]

 

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.