- 400 g klobás
- 250 g krájených žampionů
- 1 malá cibule
- 4 rajčata
- 1 vejce
- 1 lžička kari koření
- 125 ml šlehačky
- 100 g strouhaného ementálu
- trochu másla, sůl, pepř
Žampiony propláchneme a necháme okapat v cedníku. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Rajčata nakrájíme na plátky. Vejce rozmícháme s kari, smetanou a polovinou sýra. Přidáme cibuli a žampiony, podle chuti osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme po délce, položíme do vymazaného pekáče a naplníme směsí. Nakonec je obložíme plátky rajčat a posypeme druhou polovinou sýra. Přibližně 15 minut zapékáme v předehřáté troubě.
masobásy můžete podle svých možností připravit i na grilu. Podávejte s čerstvým pečivem a sladkokyselými okurkami nebo sterilovanou zeleninou.
Poslední tip, trik či komentář