reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené plněné klobásy

 

  • 400 g klobás
  • 250 g krájených žampionů
  • 1 malá cibule
  • 4 rajčata
  • 1 vejce
  • 1 lžička kari koření
  • 125 ml šlehačky
  • 100 g strouhaného ementálu
  • trochu másla, sůl, pepř

Žampiony propláchneme a necháme okapat v cedníku. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Rajčata nakrájíme na plátky. Vejce rozmícháme s kari, smetanou a polovinou sýra. Přidáme cibuli a žampiony, podle chuti osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme po délce, položíme do vymazaného pekáče a naplníme směsí. Nakonec je obložíme plátky rajčat a posypeme druhou polovinou sýra. Přibližně 15 minut zapékáme v předehřáté troubě.
masobásy můžete podle svých možností připravit i na grilu. Podávejte s čerstvým pečivem a sladkokyselými okurkami nebo sterilovanou zeleninou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.