reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený kuřecí džuveč

4 porce:

  • 1 kuře
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 vejce
  • 300 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • sůl

Vykostěné kuře nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme kuřecí kousky a orestujeme.
Kuře dochutíme solí, mletou paprikou a rajským protlakem, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Podušené maso i s omáčkou rozdělíme do ohnivzdorných misek. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, osolíme a nalijeme na maso. Džuveč zapékáme při teplotě 170 °C asi 15 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.