Ingredience
- 1 hlávka květáku
- 4 lžíce creme fraîche
- 50 ml smetany
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 1 snítka petržele
- 50 g sýru comté
- 100 g starého bílého chleba nebo bagety
- 20 g másla
Smícháme creme fraîche se smetanou a sýrem. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a smícháme ji s nakrájeným chlebem a květákem, který jsme si v osolené vodě spařili. Vzniklé těsto přendáme do pekáčku a vrch posypeme nakrájenou petrželkou, nastrouhaným sýrem a kousky másla. Pečeme dozlatova 20 minut na 170 stupňů.
Doporučujeme podávat s Tournedos Rossini.
Zdroj: Zapečený květák; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2411-zapeceny-kvetak/ [On-line 26.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář