reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený květák

Ingredience

  • 1 hlávka květáku
  • 4 lžíce creme fraîche
  • 50 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 snítka petržele
  • 50 g sýru comté
  • 100 g starého bílého chleba nebo bagety
  • 20 g másla

Smícháme creme fraîche se smetanou a sýrem. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a smícháme ji s nakrájeným chlebem a květákem, který jsme si v osolené vodě spařili. Vzniklé těsto přendáme do pekáčku a vrch posypeme nakrájenou petrželkou, nastrouhaným sýrem a kousky másla. Pečeme dozlatova 20 minut na 170 stupňů.

Doporučujeme podávat s Tournedos Rossini.

Zdroj: Zapečený květák; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2411-zapeceny-kvetak/ [On-line 26.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.