- 2 pórky
- 4 plátky šunky
- sůl
- petrželku
- nivu
- sýr gouda
- eidam
- smetanu
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
Pórek očistíme, rozkrojíme a dáme ho vařit do osolené vody společně s petrželkou na 5 minut. Poté pórek vyndáme, vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací misky a kusy pórku zabalíme do šunky. Do vývaru z pórku dáme sýry a necháme vařit. Přilijeme smetanu a dochutíme solí. Směs nalijeme na pórek a pečeme 20 minut při 200 stupních.
Gnochi opečeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, petrželku a příloha je hotová.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapeceny-porek-v-syrove-omacce.html
Poslední tip, trik či komentář