reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaná čekanka

Potřebujeme:

  • 8 puků čekanky,
    8 plátků parmské nebo normální šunky,
    8 brambor uvařených ve slupce,
    100 g másla,
    1 stroužek česneku,
    citrón,
    sůl a bílý pepř

Omáčka:

  • 100 g másla,
  • 100 g hladké mouky,
  • 200 ml smetany,
  • 2 žloutky,
  • 100 g tvrdého nastrouhaného sýra (Gruyer, Raclette)
  • citrónovou šťávu,
  • muškátový květ,
  • sůl, čerstvě mletý pepř

V kastrůlku na másle připravíme světlou jíšku, do které přidáme muškátový květ, sůl a pepř. Zalijeme smetanou, rozšleháme a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout a poté vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Česnek utřeme a smícháme s olivovým olejem.
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme utřeným česnekem smíchaným s olivovým olejem a nahoru poskládáme půlky čekankových puků. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 25-30min, až je povrch pěkně zlatohnědý.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zapekana-cekanka-10-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.