reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynuté knedlíky s meruňkovou marmeládou

Potřebujeme:

  • 20 g droždí,
  • 2 lžíce krupicového cukru,
  • 120 ml mléka,
  • 500 g polohrubé mouky,
  • 1 lžičku soli,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 100 ml smetany na vaření (10 – 12 % tuku),
  • 100 g meruňkové marmelády,
  • máslo na potření,
  • na servírování vanilkovou omáčku a mletý mák

Droždí smícháme s lžící cukru, polovinou vlažného mléka a dvěma lžícemi mouky. Připravený kvásek necháme na teplém místě nakynout. Do mísy prosejeme mouku a smícháme se lžičkou soli. Pak přidáme vykynutý kvásek, vanilkový cukr, zbylý krupicový cukr, smetanu a zbylé vlažné mléko. Vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě 40 minut kynout. Po nakynutí těsto zlehka propracuje a rozdělíme na 4 kusy. Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku a naplníme marmeládou. Okraje těsta spojíme a knedlík zakulatíme. Necháme asi 15 minut odpočinout a pak vaříme v páře. Do kastrůlku dáme pařák, na něj pečící papír, aby se knedlík nepřichytil k pařáku a na dno vodu. Vodu přivedeme k varu a vložíme knedlík. Přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme 20 až 25 minut. Po uvaření knedlík vyndáme a propíchneme vidličkou. Povrch potřeme rozpuštěným máslem, aby knedlík neoschl. Knedlíky podáváme teplé, polité vanilkovou omáčkou a posypané mákem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kynute-knedliky-s-merunkovou-marmeladou-9-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.