reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaná kapustová sekaná s bramborovou kaší

Pro 4 osoby:

  • 500 g kapusty
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 4 rajčata
  • 3 šalotky
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 400 g mletého masa
  • 2 lžíce petrželky
  • pepř
  • 1 balení bramborové kaše v prášku
  • 50 g másla
  • 100 g goudy
  • 2 cibule

1. Kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a asi 5 minut vaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mrkev omyjeme a oloupeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a odstraníme semínka, šalotky oloupeme. Vše nadrobno posekáme. Lahůdkové cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
2. Mrkev a šalotku krátce osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso a za častého míchání je propečeme. Pak vložíme rajčata a lahůdkové cibulky a krátce osmahneme. Nakonec vmícháme kapustu a petrželku a vše osolíme a opepříme.
3. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do ní 20 g másla a 50 g sýra. Čtyři menší zapékací formy vymažeme máslem a rozdělíme do nich mleté maso. Navrch vytvoříme čepici z bramborové kaše a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Formy uložíme na rošt v troubě a zapékáme asi 20 minut.
4. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a za častého míchání ji opečeme na zbylém másle dozlatova. Formy vyjmeme z trouby a pokrm posypeme kolečky cibule a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.