reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaný losos s estragonovou omáčkou

Suroviny:

  • 400 g lososa
  • máslo
  • 2 žloutky
  • jarní cibulka
  • bílé víno
  • bílý vinný ocet
  • 2 žloutky
  • citronová šťáva
  • rajče
  • sůl, pepř
  • estragon
  • tymián
  • máta

Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku.

V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme.

Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky do zlatova zapéct.

Ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty.

Zdroj: Zapékaný losos s estragonovou omáčkou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.