Suroviny:
- 400 g lososa
- máslo
- 2 žloutky
- jarní cibulka
- bílé víno
- bílý vinný ocet
- 2 žloutky
- citronová šťáva
- rajče
- sůl, pepř
- estragon
- tymián
- máta
Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku.
V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme.
Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky do zlatova zapéct.
Ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty.
Zdroj: Zapékaný losos s estragonovou omáčkou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář