reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZASTŘENÉ VEJCE NA VINNÉM RIZOTU PŘELITÉ KARDINÁLSKOU OMÁČKOU

Suroviny

  • bobkový list, nové koření, celý pepř
  • 1,5 šalotky
  • 250 g másla
  • 20 dkg kulaté rizotové rýže
  • olivový olej
  • bílé víno
  • sůl, bílý pepř
  • parmazán (strouhaný)
  • 1 stroužek česneku
  • vejce
  • vinný a obyčejný ocet

Kardinálská omáčka:

  • 2 lžíce smetany
  • chilli pasta
  • lžíce přírodního rajského protlaku
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 cl cognacu
  • sůl
  • kopr
  • rukola

Na másle orestujeme pokrájenou šalotku, přidáme olivový olej, bílé víno, rýži. Redukujeme, přiléváme víno, osolíme, opepříme. Za stálého míchání vaříme 15 min. Do rizota přidáme stroužek nasekaného česneku, strouhaný parmazán, promícháme.Necháme dojít v troubě.

Do vroucí vody s bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením přidáme bílé víno, ocet, osolíme. Spouštíme vejce, vidličkou omotáváme bílek. Vaříme půl minuty, necháme půl minuty dojít, vejce vyndáme a vychladíme.

Kardinálskou omáčku připravíme smícháním uvedených ingrediencí, které prošleháme metličkou.

Rukolu zakápneme olivovým olejem a octem, na ni dáme rizoto, zastřené vejce a polijeme Kardinálskou omáčkou. Posypeme nasekaným koprem a strouhaným parmazánem.

Zdroj: ZASTŘENÉ VEJCE NA VINNÉM RIZOTU PŘELITÉ KARDINÁLSKOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.