reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zavalené kapr

  • čerstvý kapr
  • olivový olej
  • 1/8 pomazánkového másla 1 kus
  • sůl
  • červené cibule 4 kusy
  • koření na ryby 1 špetka
  • česnek 1 palička
  • anglická slanina 400 g
  • brambory 1 kg
  • rozmarýn 1 špetka

Kapra upravíme na filety, které ještě podélně nařízneme ke kůži, aby byl na konci bez kostí. Pokud to nezvládneme, vystačíme si s podkovami. Kapra okořeníme kořením na ryby, orestujeme na másle kůží dolů a dáme péct asi na 200 stupňů do trouby na rozpáleném pomazánkovém máslu.

Pak si nachystáme směs, kterou budeme kapra zakrývat. Nakrájíme cibuli, česnek a slaninu a vše promícháme. Tuto směs přidáváme k rybě asi 20 minut před dopečením. Na talíři porci ozdobíme větvičkou rozmarýnu.

Mezitím si nakrájíme omyté brambory na kolečka, které osolíme a vložíme na jiný plech vymazaný olivovým olejem. Posypeme je solí a rozmarýnem v přiměřeném množství a dáme péct tak na 175 stupňů asi na 30 minut.

Zdroj: Zavalené kapr; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zavalene-kapr[On-line 6.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.