- čerstvý kapr
- olivový olej
- 1/8 pomazánkového másla 1 kus
- sůl
- červené cibule 4 kusy
- koření na ryby 1 špetka
- česnek 1 palička
- anglická slanina 400 g
- brambory 1 kg
- rozmarýn 1 špetka
Kapra upravíme na filety, které ještě podélně nařízneme ke kůži, aby byl na konci bez kostí. Pokud to nezvládneme, vystačíme si s podkovami. Kapra okořeníme kořením na ryby, orestujeme na másle kůží dolů a dáme péct asi na 200 stupňů do trouby na rozpáleném pomazánkovém máslu.
Pak si nachystáme směs, kterou budeme kapra zakrývat. Nakrájíme cibuli, česnek a slaninu a vše promícháme. Tuto směs přidáváme k rybě asi 20 minut před dopečením. Na talíři porci ozdobíme větvičkou rozmarýnu.
Mezitím si nakrájíme omyté brambory na kolečka, které osolíme a vložíme na jiný plech vymazaný olivovým olejem. Posypeme je solí a rozmarýnem v přiměřeném množství a dáme péct tak na 175 stupňů asi na 30 minut.
Zdroj: Zavalené kapr; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zavalene-kapr[On-line 6.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář