Pro 1 osobu
- 1/2 kuličky mozzarelly (asi 65 g)
- 2 rajčata
- 3 větvičky bazalky
- 1 lžíce octa balzamico
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1/2plátku bílé veky
- 1 lžička másla
- 1 stroužek česneku
- 1 tortilla (hotový výrobek)
- 1 lžička pesta
Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, vytřepeme vodu a několik lístků si odložíme na ozdobení, zbytek nakrájíme nadrobno.
Na marinádu smícháme ocet s olivovým olejem a dochutíme je solí a pepřem. Mozzarellu, rajčata a nakrájenou bazalku do nich zamícháme.
Veku rozkrájíme na asi l cm kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, prolisujeme do něj oloupaný stroužek česneku, přidáme na kostky nakrájenou veku a lehce osmahneme. Krutony vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. Krátce před podáváním je přidáme k rajčatové směsi.
Tortillu krátce rozpečeme podle návodu na obalu. Namažeme ji pestem, přidáme náplň a zavineme ji. Pak ji ozdobíme zbytkem bazalky a podáváme.
Příprava asi 35 minut.
Poslední tip, trik či komentář