reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Závitky z lilku

Pro 4 osoby

  • 1 kg rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 125 ml vývaru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička papriky
  • sůl, pepř
  • po 1/2 svazku petrželky a kopru
  • 2 velké lilky
  • 2 papriky

Dvě rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbylá rajčata křížově nařízneme, přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a cibuli s česnekem v něm necháme zesklovatět. Přidáme kostičky rajčat a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme. Ochutíme citrónovou šťávou, paprikou, solí a pepřem. Bylinky nasekáme a přidáme k rajčatové směsi.
Omyté lilky podélně rozkrojíme na 4 plátky. Osolíme a necháme odstát. Papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na čtvrtky a orestujeme pod horkým grilem, až slupka takřka zčerná. Po vychladnutí ji oloupeme. Lilky potřeme olejem a grilujeme z každé strany.
Vždy dva a dva plátky lilku na sebe položíme křížem, obložíme paprikou a plátky rajčat, překlopíme a upevníme. Potřeme zbylým olejem a z každé strany opékáme 3 minuty na pánvi. Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Příprava: asi 60 minut Na osobu: cca 250 kcal: 1045 kJ; bílkoviny: 5 g, tuky: 15 g: sach.: 23 g: cholesterol – 0 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.