Zázvorová kolečka patří mezi vynikající a rychle připravené cukroví. Oplývají jemnou štiplavostí a exotickou chutí po kandovaném zázvoru. Pozor – ocení i mnozí muži, kteří jinak sladké nejedí!
Používáme kousky zázvoru kandovaného nebo sušeného, nikoliv mletého.
- 100 g perníku na strouhání
- 60 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 50 g mletých ořechů
- 50 g kandovaného nebo sušeného zázvoru (celé kousky, ne mletý!)
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citronové šťávy
- na obalení 50 g mletých ořechů
Perník nastrouháme a zpracujeme s máslem, cukrem, ořechy, kandovaným a na jemné kousky nasekaným zázvorem, rumem a citrónovou šťávou v hladké těsto.
Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a uložíme do lednice.
Nejdříve druhý den krájíme kolečka, která obalujeme v mletých ořeších.
Zázvorová kolečka uchováme v lednici zakryté folií.
Zdroj: Zázvorová nepečená kolečka; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1012 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář