reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová pasírovaná polévka – pottage

14 porcí

  • 500 g mrkve
  • 500 g pórku
  • 500 g brambor
  • 300 + 100 g másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1,5 l vody
  • 1,5 l smetany

Mrkev a pórek (bez zelených částí, ty uschováme na vývar – viz níže) nakrájíme na menší kusy a na másle (300 g) pozvolna orestujeme a chvilku podusíme pod pokličkou. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a přidáme k mrkvi a pórku, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka asi 30 minut.

Uvařenou zeleninu propasírujeme (event. rozmixujeme, ale je lepší, když si polévka ponechá jemnou texturu, kterou docílíme právě pasírováním). Polévku znovu přivedeme k varu, vlijeme smetanu, dochutíme a povaříme ještě 5‒10 minut. Odstavíme a vmícháme zbytek (100 g) másla.

Krutony

  • 3 lžíce másla
  • hrst petrželky kudrnky
  • 2−3 stroužky česneku
  • 6 toustových chlebů

Krutony připravíme tak, že v pánvi rozpustíme máslo, na něm zlehka prohřejeme nasekanou petrželku a rozmáčknutý česnek, který nám má máslo pouze ovonět. Pomocí mašlovačky nebo štětce potíráme tímto máslem (česnek odstraníme) toustové chleby z obou stran. Toasty nakrájíme na kostičky 1×1 cm a na pánvi je nasucho opečeme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=882

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.