Ingredience
- malé papričky 10 kusů
- cherry rajčátka 10 kusů
- zahradní žampiony 15 kusů
- rukola 100 g
- šťáva z citronu 1 dávka
- lžíce panenského olivového oleje 1 dávka
- sůl 1 špetka
- špetka cukru 1 dávka
náplň do zeleniny:
- lučina 5 kusů
- smetana 100 g
- svazek jarní cibulky 1 kus
- sůl 1 špetka
- petržel 1 kus
- česnek 1 stroužek
- smetana ke šlehání 300 g
- čerstvé bagetky k podávání 5 kusů
Zeleninu opláchneme pod vodou a necháme okapat v cedníku, žampiony zbavíme nožiček a oloupeme hlavičky, rajčátka rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriky nahoře uřízneme a odstraníme vnitřek. Do misky dáme lučinu, nadrobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme špetku soli, petržele a česneku, přimícháme polovinu smetany, až vznikne vláčná náplň. Pomazánkou naplníme zeleninu včetně žampionů, vložíme na plech a zalijeme zbytkem smetany. To pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Rukolu vložíme do misky, ochutíme špetkou soli, cukru a nepatrně olivového oleje a šťávy z citrónu, vše zamícháme a dáme na dezertní talířky pod zapečenou zeleninu, vedle položíme bagetku a servírujeme.
Zdroj: Zeleninové překvapení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninove-prekvapeni [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář