reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninové překvapení

Ingredience

  • malé papričky 10 kusů
  • cherry rajčátka 10 kusů
  • zahradní žampiony 15 kusů
  • rukola 100 g
  • šťáva z citronu 1 dávka
  • lžíce panenského olivového oleje 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • špetka cukru 1 dávka

náplň do zeleniny:

  • lučina 5 kusů
  • smetana 100 g
  • svazek jarní cibulky 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • petržel 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • smetana ke šlehání 300 g
  • čerstvé bagetky k podávání 5 kusů

Zeleninu opláchneme pod vodou a necháme okapat v cedníku, žampiony zbavíme nožiček a oloupeme hlavičky, rajčátka rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriky nahoře uřízneme a odstraníme vnitřek. Do misky dáme lučinu, nadrobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme špetku soli, petržele a česneku, přimícháme polovinu smetany, až vznikne vláčná náplň. Pomazánkou naplníme zeleninu včetně žampionů, vložíme na plech a zalijeme zbytkem smetany. To pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Rukolu vložíme do misky, ochutíme špetkou soli, cukru a nepatrně olivového oleje a šťávy z citrónu, vše zamícháme a dáme na dezertní talířky pod zapečenou zeleninu, vedle položíme bagetku a servírujeme.

Zdroj: Zeleninové překvapení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninove-prekvapeni [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.