- 2 lžíce másla nebo olivového oleje
- 2 řapíky celeru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 kg brambor
- 2 karotky
- 2 stroužky česneku
- 2 hrnky vývaru (může být z kostky)
- 3 lžíce sterilované kukuřice
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- zelená petrželka
- zakysaná smetana
Na tuku orestujeme dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme hrubě nastrouhanou karotku, celer nakrájený na špalíčky, česnek na plátky, orestujeme, osolíme a okořeníme, přidáme na kostky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme okapanou kukuřici, zelenou petrželku a zakysanou smetanu podle chuti a naplníme skrojené a částečně vydlabané bochníčky.
Poslední tip, trik či komentář