reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový chowder (čoudr)

 

  • 2 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 kg brambor
  • 2 karotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrnky vývaru (může být z kostky)
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • zelená petrželka
  • zakysaná smetana

Na tuku orestujeme dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme hrubě nastrouhanou karotku, celer nakrájený na špalíčky, česnek na plátky, orestujeme, osolíme a okořeníme, přidáme na kostky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme okapanou kukuřici, zelenou petrželku a zakysanou smetanu podle chuti a naplníme skrojené a částečně vydlabané bochníčky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.