Ingredience
- červená paprika 3 kusy
- žlutá paprika 3 kusy
- lžička a čtvrt citronové šťávy 1 dávka
- olivový extra panenský olej 90 ml
- čerstvá bazalka 1 dávka
- čerstvá máta 1 dávka
- sůl 1 špetka
- velká bageta 1 balení
1. Připravíme si gril a roztopíme ho na vysokou teplotu. Naolejujeme mřížku a položíme na ni rozpůlené očištěné papriky. Po obou stranách je opékáme 3 až 6 minut lehce do černa.
2. Papriky sundáme z grilu a dobře zavřeme do mikrotenového sáčku. Necháme je asi pět minut zapařit, potom je sloupneme a nakrájíme na tenčí nudličky. Nasypeme do misky a k zelenině přidáme olej, citronovou šťávu a bylinky.
3. Salát osolíme, promícháme a necháme v lednici rozležet. Servírujeme s bagetkou.
4. Předpečené bagety vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme na středním roštu 8 až 10 minut. Poté necháme lehce vychladnout, pečivo nakrájíme na větší špalíčky a ještě teplé podáváme s paprikovým salátem.
Zdroj: Zeleninový salát se zálivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-se-zalivkou [On-line 17.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář