reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový salát se zálivkou

Ingredience

  • červená paprika 3 kusy
  • žlutá paprika 3 kusy
  • lžička a čtvrt citronové šťávy 1 dávka
  • olivový extra panenský olej 90 ml
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • čerstvá máta 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • velká bageta 1 balení

1. Připravíme si gril a roztopíme ho na vysokou teplotu. Naolejujeme mřížku a položíme na ni rozpůlené očištěné papriky. Po obou stranách je opékáme 3 až 6 minut lehce do černa.

2. Papriky sundáme z grilu a dobře zavřeme do mikrotenového sáčku. Necháme je asi pět minut zapařit, potom je sloupneme a nakrájíme na tenčí nudličky. Nasypeme do misky a k zelenině přidáme olej, citronovou šťávu a bylinky.

3. Salát osolíme, promícháme a necháme v lednici rozležet. Servírujeme s bagetkou.

4. Předpečené bagety vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečeme na středním roštu 8 až 10 minut. Poté necháme lehce vychladnout, pečivo nakrájíme na větší špalíčky a ještě teplé podáváme s paprikovým salátem.

Zdroj: Zeleninový salát se zálivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-se-zalivkou [On-line 17.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.