Suroviny:
- toastový chleba
- sýr Feta
- cherry rajčátka
- sušená rajčata
- černé olivy
na marinádu:
- citronová šťáva
- olivový olej
- pesto
- sůl
- pepř
Nejdříve připravíme marinádu: v misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a pesto.
Toastový chleba nakrájíme na čtverečky, spolu s fetou ho přidáme k marinádě a promícháme.
Pak na špejli střídavě napícháme sýr Feta, chleba, rajče a sušené rajče.
Z alobalu si vytvoříme malou vaničku, pokapeme ji olivovým olejem a položíme na ni špízy.
Vložíme do rozpáleného grilu, posypeme černými olivami a necháme zapékat zhruba 4 minuty.
Zdroj: ZELENINOVÝ ŠPÍZ S FETOU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/barevne-menu-podle-sefa-chutna-vsem-malym-i-velkym [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář