reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Pomerančový losos

Potřebujeme:

  • 4 filety syrového lososa
  • šťávu ze 2 velkých pomerančů
  • ½ citronu
  • 150 ml smetany na vaření
  • 150 ml bílého polosuchého vína
  • olej
  • 2 lžíce másla
  • špetku mletého černého pepře
  • sůl

Zahřejeme troubu na 250°C. V zapékacím pekáčku necháme na sporáku na oleji zprudka opéct osolené, opepřené a citronem okyselené lososové filety. Pak přidáme do pekáče na rybí filety kousky másla a podlijeme rybku pomerančovou šťávou smíchanou s bílým vínem. Pekáček dáme do trouby na 5-7 minut. Pak přilijeme do šťávy smetanu a dusíme v troubě ještě 3 minuty. Filety podáváme ozdobené tenkým plátkem pomeranče. Jako příloha se hodí „nastavované“ bramborové placky s jáhlami pečené v troubě.

Zdroj: Pomerančový losos; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pomerancovy-losos.html [On-line 22.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.