reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelený salát s husími žaludky a hruškami, s olivovou zálivkou – k vínu St. Martinus Cuvée, ročník 2005, ze sklepů Opatství Panno

4 porce

  • 25 dkg husích žaludků
  • 8 dkg husích škvarků
  • 6 dkg ledového salátu
  • 6 dkg polního salátu
  • 6 dkg salátu lollo rosso
  • 2 hrušky
  • olivový olej
  • vinný ocet z bílého vína
  • růžový pepř
  • majoránka
  • 6 dkg husího sádla
  • sůl
  • 3 dl masového vývaru

Husí žaludky řádně omyjeme a každý rozkrojíme na 2-3 kousky. Mírně je orestujeme na husím sádle, okořeníme majoránkou a zalijeme směsí složenou v poměru půl na půl z vody a masového vývaru, kterou přiléváme po troškách. Žaludky dusíme, dokud nebudou úplně křehké, načež je necháme vychladnout, aniž bychom je vyndávali z vývaru.

Všechny druhy salátu také omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Do salátu nakrájíme škvarky a přidáme i vychladlé, na kolečka nakrájené žaludky. Nakonec přisypeme i hrušky rozkrájené na dílky.

Z olivového oleje, bílého vinného octa a nehrubo rozemletého růžového pepře si s troškou soli umícháme zálivku. Vlijeme ji na salát, všechno opatrně promícháme a podáváme s topinkami z poločerného chleba.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3608

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.