4 porce
- 25 dkg husích žaludků
- 8 dkg husích škvarků
- 6 dkg ledového salátu
- 6 dkg polního salátu
- 6 dkg salátu lollo rosso
- 2 hrušky
- olivový olej
- vinný ocet z bílého vína
- růžový pepř
- majoránka
- 6 dkg husího sádla
- sůl
- 3 dl masového vývaru
Husí žaludky řádně omyjeme a každý rozkrojíme na 2-3 kousky. Mírně je orestujeme na husím sádle, okořeníme majoránkou a zalijeme směsí složenou v poměru půl na půl z vody a masového vývaru, kterou přiléváme po troškách. Žaludky dusíme, dokud nebudou úplně křehké, načež je necháme vychladnout, aniž bychom je vyndávali z vývaru.
Všechny druhy salátu také omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Do salátu nakrájíme škvarky a přidáme i vychladlé, na kolečka nakrájené žaludky. Nakonec přisypeme i hrušky rozkrájené na dílky.
Z olivového oleje, bílého vinného octa a nehrubo rozemletého růžového pepře si s troškou soli umícháme zálivku. Vlijeme ji na salát, všechno opatrně promícháme a podáváme s topinkami z poločerného chleba.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3608
Poslední tip, trik či komentář