- 500 g bílého zelí
- 1 pórek
- 1 červená paprika
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky kari
- 1 l kuřecího vývaru
- Sůl, pepř
- 4 špekáčky nebo 500 g točeného salámu
- 2 navinulá jablka
- 1 lžíce petrželky nebo pažitky
Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme košťál, zbytek nakrájíme na kroužky. Obojí omyjeme a necháme okapat. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. V hrnci zahřejeme olej, rozmícháme v něm kari, přidáme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme koření. Polévku dochutíme a 30 minut vaříme. Oloupaný salám nakrájíme na osminky. Obojí přidáme do polévky a ještě 10 minut vaříme. Dochutíme a přidáme čerstvě sekané bylinky.
Poslední tip, trik či komentář