reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka s čerstvými jablky

  • 500 g bílého zelí
  • 1 pórek
  • 1 červená paprika
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kari
  • 1 l kuřecího vývaru
  • Sůl, pepř
  • 4 špekáčky nebo 500 g točeného salámu
  • 2 navinulá jablka
  • 1 lžíce petrželky nebo pažitky

Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme košťál, zbytek nakrájíme na kroužky. Obojí omyjeme a necháme okapat. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. V hrnci zahřejeme olej, rozmícháme v něm kari, přidáme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme koření. Polévku dochutíme a 30 minut vaříme. Oloupaný salám nakrájíme na osminky. Obojí přidáme do polévky a ještě 10 minut vaříme. Dochutíme a přidáme čerstvě sekané bylinky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.