reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelné šneky

  • 42 g droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 300 ml mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • hrst petrželky
  • 200 g másla
  • 4 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 600 g kysaného zelí
  • 1 vejce na potření těsta
  • 2 lžíce drceného kmínu

Droždí se lžičkou cukru vymícháme do hladké kaše, zalijeme vlažným mlékem, zaprášíme trochou mouky, zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 10−15 minut, než kvásek vyběhne.

Ke kvásku přidáme mouku s tymiánem a sekanou petrželkou, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které se nechytá mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Během kynutí těsto alespoň dvakrát promísíme.

Vykynuté těsto rozválíme na plát, poklademe předem vymačkaným kysaným zelím. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zarolujeme. Z rolády krájíme kolečka, která vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a posypeme drceným kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme do zlatova asi 25 minut.

Zdroj: Zelné šneky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1228-zelne-sneky/ [On-line 30.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.