reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelný salát s mrkví, jablky a olivovým olejem

Rozpočet pro 4 osoby:

  • 1 menši hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 2 jablka
  • ocet
  • olivový olej sůl
  • cukr

Hlávku zelí pečlivě očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Zbytek jemně nakrouháme nebo nakrájíme nožem na přibližně stejné nudličky. Očištěnou mrkev dobře opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné nudličky a přidáme k zelí.
Nakrájené zelí s mrkví rychle spaříme horkou vodou. Přendáme do misky, osolíme, osladíme a okyselíme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme asi dvě lžíce oleje a všechno ještě důkladně promícháme.
Jablka dobře omyjeme. Můžeme je buď oloupat, vykrojit jádřinec a nastrouhat na hrubém struhadle, nebo nechat se slupkou a nakrájet je nožem na menší dílky. Připravená jablka přidáme do salátu a vše dohromady znovu promícháme.
1 porce asi 729 kJ/175 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.