Rozpočet pro 4 osoby:
- 1 menši hlávka zelí
- 2 mrkve
- 2 jablka
- ocet
- olivový olej sůl
- cukr
Hlávku zelí pečlivě očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Zbytek jemně nakrouháme nebo nakrájíme nožem na přibližně stejné nudličky. Očištěnou mrkev dobře opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobné nudličky a přidáme k zelí.
Nakrájené zelí s mrkví rychle spaříme horkou vodou. Přendáme do misky, osolíme, osladíme a okyselíme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme asi dvě lžíce oleje a všechno ještě důkladně promícháme.
Jablka dobře omyjeme. Můžeme je buď oloupat, vykrojit jádřinec a nastrouhat na hrubém struhadle, nebo nechat se slupkou a nakrájet je nožem na menší dílky. Připravená jablka přidáme do salátu a vše dohromady znovu promícháme.
1 porce asi 729 kJ/175 kcal
Poslední tip, trik či komentář