reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studené Jidáše

  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 4 vejce nebo jen žloutky
  • vanilkový cukr
  • citrónová kůra
  • 1/4 I mléka
  • 20 g droždí
  • sůl
  • tuk na vymazání plechu

Mouku, sůl, moučkový a vanilkový cukr a citrónovou kůru smícháme, přidáme máslo a žloutky utřené do pěny. Z mléka a droždí připravíme kvásek, přidáme ho k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Z těsta po vykynutí vyválíme šišku, nakrájíme ji na stejně velké kousky, z každého vyválíme dlouhý tenký váleček a ten stočíme do spirály. Jidáše dáme na vymaštěný plech, necháme ještě chvíli kynout, pak je potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.