4–6 porcí
- 1 listové těsto
- 150 g anglické slaniny
- 500 g kysaného zelí
- drcený kmín
- vajíčko na potření
- celý kmín na posypání
- hladká mouka na vyválení
Listové těsto vyválíme na velký plát, asi 3 mm silný. Okraje zařízneme a zbytky odkrojeného těsta nevyhazujeme, použijeme je na ozdobu.
Těsto poklademe plátky anglické slaniny, vymačkaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem. Těsto zavineme, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, dozdobíme zbytky těsta, ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme celým kmínem.
Přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě (170–180 °C) dozlatova.
Mírně zchladlý závin nakrájíme a podáváme. Závin je možné konzumovat i za studena.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-10.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=774
Poslední tip, trik či komentář