reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelný závin

4–6 porcí

  • 1 listové těsto
  • 150 g anglické slaniny
  • 500 g kysaného zelí
  • drcený kmín
  • vajíčko na potření
  • celý kmín na posypání
  • hladká mouka na vyválení

Listové těsto vyválíme na velký plát, asi 3 mm silný. Okraje zařízneme a zbytky odkrojeného těsta nevyhazujeme, použijeme je na ozdobu.

Těsto poklademe plátky anglické slaniny, vymačkaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem. Těsto zavineme, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, dozdobíme zbytky těsta, ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme celým kmínem.

Přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě (170–180 °C) dozlatova.

Mírně zchladlý závin nakrájíme a podáváme. Závin je možné konzumovat i za studena.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-10.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=774

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.